Kooperativa ovládla Českou podnikatelskou pojišťovnu

Kooperativa - druhá největší pojišťovna na českém trhu - ovládla Českou podnikatelskou pojišťovnu. Kooperativa koupila sto procent akcií ČPP. Oba pojišťovací domy tak budou mít na tuzemském trhu dohromady zhruba čtvrtinový podíl. Největší Česká pojišťovna ovládá necelých čtyřicet procent. Transakci ještě musí posvětit ministerstvo financí a antimonopolní úřad.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

antimonopolní úřad

antimonopolní úřad | Foto: Česká televize

Jak Radiožurnálu řekl Jaroslav Daňhel z Vysoké školy ekonomické, spojení dvou významných pojišťovacích institucí nijak nevybočuje světového standardu: "Trendy, které jsou ve světě, se začínají pomalu, ale jistě prosazovat i u nás. Myslím, že v těchto pro finanční trhy poměrně těžkých dobách je určitým globalizačním trendem fúze. Z toho důvodu probíhá i na našem trhu jedna z větších fúzí."

Daňhel dále podotkl, ministerstvo financí v současnosti registruje čtyřicet pojišťoven, což je pro český trh příliš, a pojišťovny budou fúzovat. "Prvních deset až dvanáct pojišťoven má na trhu podíl do jednoho procenta, ty ostatní mají ještě nižší. Proto si myslím, že logickým pokračováním bude určitá redukce počtu pojišťoven na českém trhu."

Naděžda Hávová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme