Kopřivnická Tatra odhalí podobu nového nákladního auta Phoenix

Kopřivnická automobilka dnes představí nový nákladní automobil. Na jeho výrobě se bude podílet i světový výrobce vozů DAF Trucks, který ve firmě získal téměř dvacetiprocentní podíl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nákladní vůz Tatra při zdolávání překážky

Nákladní vůz Tatra při zdolávání překážky | Foto: Ivan Holas | Zdroj: Český rozhlas

Nový náklaďák má tatrovácký podvozek a kabinu DAFu. Dostal jméno Phoenix, které má symbolizovat vzkříšení tuzemské automobilky, říká její marketingový ředitel Martin Najzr. Nový vůz podle něj zvýší počet pracovních míst v podniku.

„V podstatě dnes již Tatra aktivně přijímá spoustu nových zaměstnanců. K tomu, abychom byli schopni tento vůz na trhu maximálně podpořit a prodávat dostatečné objemy, o kterých jsme přesvědčeni, že budou přicházet na základě toho, že v tomto projektu spolupracujeme s firmou DAF. Díky této spolupráci se nám otevírají trhy, na kterých Tatra dlouhodobě neexistovala,“ uvedl Martin Najzr.

Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme