Airbnb kvůli pandemii šetří. Firma nezaměstnává nové lidi, zakladatelé budou půl roku bez platu

Americká společnost Airbnb, která zprostředkovává ubytování v soukromí, pozastavila veškeré své marketingové aktivity, aby letos ušetřila 800 milionů dolarů (téměř 20 miliard Kč). Její zakladatelé navíc nebudou v příštích šesti měsících pobírat žádný plat, nejvyšším vedoucím pracovníkům pak klesne mzda na polovinu. Agentuře Reuters to řekl zdroj obeznámený se situací. Airbnb se nyní potýká s negativními dopady šíření koronaviru.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aplikace služby Airbnb (ilustrační foto)

Aplikace služby Airbnb (ilustrační foto) | Foto: TeroVesalainen | Zdroj: Fotobanka Pixabay

Zdroj agentury Reuters uvedl, že firma rovněž pozastaví přijímání nových zaměstnanců s výjimkou malého počtu důležitých pracovních pozic.

Airbnb podle zdroje rovněž sdělila zaměstnancům, že za letošní rok pravděpodobně nedostanou žádné prémie.

Šíření koronaviru těžce zasáhlo cestovní ruch, a tím i aktivity společnosti Airbnb. Světová organizace cestovního ruchu (UNWTO) v pátek předpověděla, že pandemie způsobená koronavirem letos povede k propadu turistického sektoru o 20 až 30 procent.

„Turistika je jedním z nejzasaženějších sektorů. Je jasné, že hrozí úbytek milionů pracovních míst,“ uvedl v komuniké generální tajemník UNWTO Zurab Pololikašvili.

Na Airbnb si v posledních letech čím dal častěji stěžovali lidé, kteří žijí v blízkosti pronajímaných nemovitostí.

Podobně jako další služby v oblasti takzvané sdílené ekonomiky je navíc pronájem přes Airbnb často spojován s porušováním předpisů a neplacením daní. Airbnb čelí i kritice, že přispívá k růstu cen nemovitostí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme