Odboráři automobilek Škoda a Hyundai žádají 14denní karanténu. Zastavila by se výroba

Odbory automobilek Škoda Auto a Hyundai požadují čtrnáctidenní karanténu pro všechny zaměstnance firmy. Zastavila by se tak výroba. Současná situace, která vzniká kvůli pandemii koronaviru, bude mít vliv na pracovní místa, řekl v pondělí odborový předák Škody auto Jaroslav Povšík.

Mladá Boleslav (Aktualizováno: 12:59 16. 3. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejprodávanějšími modely v červenci byly Škoda Octavia a Fabia

Ilustrační foto | Zdroj: Pixabay

„Chci vyjednat 14denní karanténu pro lidi, aby se zjistilo, když budou v izolaci, že mají třeba nějaké příznaky a aby to někdo prověřil,“ řekl odborový předák Jaroslav Povšík.

Vojtěch: V uzavřených obcích na Olomoucku je na 1000 lidí, kteří byli v kontaktu s nakaženými

Číst článek

Během karantény by firma podle něj vydezinfikovala všechna místa v závodu. Karanténou by se tak předešlo možnému šíření viru mezi zaměstnanci.

Škodovka má prvního zaměstnance, u kterého se prokázala nákaza koronavirem. Pracuje mimo hlavní výrobní závod.

Současná situace bude podle Povšíka mít vliv na pracovní místa. Firma podle Povšíka například zastaví náborové kampaně, je možné, že současný nedostatek zaměstnanců se otočí do mírného přebytku.

Připojili se i v Hyunadai

Odbory automobilky Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku požádaly firmu, aby na 14 dní kvůli zabránění šíření nákazy novým typem koronaviru přerušila výrobu.

Automobilka Škoda má zaměstnance nakaženého koronavirem. Firma dezinfikuje prostory

Číst článek

Zaměstnanci by mohli být doma v karanténě. Uvedl to předseda základní odborové organizace KOVO Hyundai Czech Patrik Fupšo.

Přerušení výroby podle něj požadují sami zaměstnanci, kteří jsou připraveni po uklidnění situace výpadek výroby nadpracovat. 

Továrna v Nošovicích je jediným výrobním závodem Hyundai v Evropské unii. Pracuje v ní přibližně 3300 lidí. Loni slezský závod vyprodukoval 309 500 automobilů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme