Testy do škol bude opět dodávat Targo Promotion Praha. Dvě nižší nabídky nesplnily podmínky tendru

Zakázku na dalších 4,7 milionu antigenních testů na covid-19 pro školy vyhrála opět firma Targo Promotion Praha. Znovu dodá testy od výrobce Sejoy z Číny, cena za jeden kus bude 26,68 koruny bez DPH. V pondělí to řekl předseda Správy státních hmotných rezerv Pavel Švagr. Dvě nižší nabídky byly z tendru kvůli nesplnění zadávacích podmínek vyloučeny.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Žáci Základní školy Vojanova v Děčíně, kde 19. dubna 2021 začala takzvaná rotační výuka, si provádí ve své třídě testy na koronavirus. Kvůli epidemické situaci se děti v okrese vrátily do škol o týden později než ve zbytku republiky.

Testování na koronavirus ve školách | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

Správa v aktuální zakázce pro ministerstvo školství poptávala zbývající část antigenních testů do konce školního roku.

„Komise hodnotila celkem devět nabídek. Dvě nižší nabídky vyloučila pro nesplnění zadávacích podmínek. Vítězná firma teď musí do 31. května dodat do našich skladů dva miliony testů a dalších 2,7 milionu testů pak do 7. června,“ uvedl v pondělí Švagr.

Předchozí zakázku na dodání 5,6 milionu testů pro školy vyhrála firma Targo Promotion na začátku května s cenou 27,49 koruny za kus bez DPH.

PŘEHLEDNĚ: V pondělí otevřou ubytovací zařízení nebo pavilony v zoo. Do škol se vrátí zbytek žáků

Číst článek

Předtím tendr na konci dubna správa zrušila, protože ani jeden ze čtyř zájemců nesplnil zadávací podmínky. Na konci března pak tendr vyhrála společnost Masanta, která dodávala testy Singclean z Číny za 32 korun za kus. Plošné testování ve školách začalo 12. dubna.

Od pondělí se plně k prezenční výuce vrátil zbytek základních škol a přidaly se i střední školy. Teoretickou výuku obnovily rovněž vysoké školy, které už ale mají většinou zkouškové období. Rozvolnil se také režim základních uměleckých škol a středisek volného času. Povinné jsou ve školách dál roušky a testování na covid-19.

Pokud se školy rozhodnou přejít na metodu PCR s výsledkem z laboratoře, prodlouží se jim rozestupy mezi testováním na dva týdny. Stát bude do konce června kompenzovat školám výdaje na PCR testy 200 korunami na test, proplácet je bude zpětně. Pokud se školy rozhodnou zůstat u testů antigenních, školáky budou testovat jednou týdně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme