Účtenkovka se ruší. Vláda dělá škrty kvůli koronaviru, studentům omezí slevy na jízdném

Ministerstvo financí zruší kvůli boji s koronavirem účtenkovou loterii k elektronické evidenci tržeb (EET). České televizi to řekla ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Omezit chce i slevy na jízdném. Úspory mají připravit i další ministerstva.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministerstvo financí považuje Účtenkovku za úspěšný projekt

Ministerstvo financí považuje Účtenkovku za úspěšný projekt | Foto: Jan Handrejch / Právo | Zdroj: Profimedia

„Začnu škrtat ve své kapitole, začnu tím, že zruším účtenkovou loterii, což je úspora teď hned rychlá 65 milionů korun ročně a raději je dám na roušky,“ řekla Schillerová.

Ministryně Schillerová posune kvůli opatřením spojeným s koronavirem termín pro daňová přiznání

Číst článek

Ministerstvo financí pořádá pro zákazníky účtenkovou loterii od 1. října 2017. Koncem loňského roku se přitom objevilo podezření, že loterie není regulérní a že se při ní obcházejí pravidla. Ministerstvo následně pozměnilo její pravidla.

Ministryně podle televize počítá také s omezením slev na jízdném pro žáky a studenty, chce aby zůstaly jen penzistům.

Daňové přiznání později

V rámci tzv. liberačního balíčku připravilo ministerstvo také další opatření. Například lidé a firmy budou moci odevzdat daňové přiznání o tři měsíce později bez sankce, tedy do 1. července.

Finanční správa nebude udělovat pokuty za pozdní odevzdání kontrolního hlášení a finanční a celní správa nebude po květnovém startu 3. a 4. vlny EET tři měsíce dávat pokuty za opožděnou registraci k EET a bude plnit jen poradní funkci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme