Koruna dopoledne prolomila další rekordy

Během dopoledního obchodování česká měna zpevnila na rekordních 23,84 Kč za euro. K americké měně byla jen 10 haléřů od psychologické hranice 15 korun za dolar.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koruna

koruna | Foto: ČNB

Podle analytika Tomáše Vlka ze společnosti Patria Finance za pohybem nejsou žádné nové zprávy: "Jako hlavní vliv zde vidíme propad amerického dolaru a celkovou nedůvěra k americkým aktivům, které motivují investory hledat příležitosti jinde. Projevuje se to vyšším zájmem o komodity a zdá se, že podobně i tato situace podporuje českou korunu."

Za posledních 12 měsíců posílila česká měna proti euru téměř o pětinu. Česko se kvůli zpevňování své měny vůči euru stává pro své sousedy také dražší zemí. Relativní cenová hladina podle analytiků letos stoupne k 70 procentům úrovně eurozóny.

Milan Kopp, Tomáš Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme