Koruna má za sebou další rekord

Posilování české měny na historicky nejsilnější úrovně v úterý odpoledne pokračovalo, kurs zpevnil během dne téměř o 40 haléřů. Koruna se před koncem obchodování dostala na 30,53 Kč za euro. Dosavadní nejsilnější hodnota kursu byla 30,86 Kč/EUR z minulého pátku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

Koruna i dnes pokračovala v posilování. Kolem poledne zdolala nový rekord vůči euru. Polepšila si i vůči americkému dolaru. Ten stál 34 koruny 90 haléřů. Podrobnosti o vývoji obchodování má dealer České spořitelny Viktor Mikulecký. "Koruna z úvodních 30 korun 90 haléřů v průběhu dopoledního obchodování posílila až na úroveň 30 korun 65 haléřů, což je nový rekord vůči euru. Ten trend zřejmě v několika dalších dnech bude pokračovat a nedá se vyloučit posílení až na klíčovou úroveň 30, 50, kde už ovšem trh očekává nějakou akci centrální banky, ať už verbální, anebo skutečnou intervenci."

Koruna se před koncem obchodování dostala na 30,53 Kč za euro.

Markéta Kaclová, Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme