Česká měna se po sérii posílení dostala poprvé od poloviny března pod kurz 27 korun za euro

Česká měna se po sérii šesti posílení v řadě dostala ve čtvrtek poprvé od poloviny března pod kurz 27 korun za euro. K 17.00 zpevnila vůči euru oproti předchozímu závěru o 19 haléřů na 26,92 Kč/EUR. K dolaru posílila o 34 haléřů na 24,62 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká koruna (ilustrační foto)

(ilustrační foto) | Foto: Matěj Skalický | Zdroj: Český rozhlas

Koruna v březnu značně ztrácela kvůli obavám z šíření koronaviru. V posledních dnech ale část ztrát umazala. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) ve středu řekl, že se podařilo zastavit nekontrolované šíření nemoci covid-19 způsobované koronavirem.

Koruna je však navzdory několika posílením z posledních dní stále vysoko nad kurzy, které měla k euru a dolaru před začátkem března, kdy se v Česku objevily první případy nákazy koronavirem. Na konci února byly kurzy české měny k euru i dolaru o zhruba 1,5 koruny nižší než v současnosti.

Navíc podle některých analytiků může koruna opět oslabit. „Koruna se v posledních třech dnech výrazně odpoutala od vývoje úrokových sazeb, což nám indikuje, že si své zisky dlouho neudrží," sdělil analytik Komerční banky František Táborský.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme