Koruna znovu rekordní

Naše koruna dnes dopoledne opět překonala historické maximum. Euro stálo 28 korun a 10 haléřů. Padl tak jen týden starý rekord. Podle ekonoma Komerční banky Jana Vejmělka posiluje koruna kvůli spekulativním obchodům a také díky dobrým výsledkům naší ekonomiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny, česká měna

Koruny, česká měna | Foto: Jan Rosenauer

"Klíčová byla data průmyslové výroby, která ukázala nejlepší výsledky za několik posledních let. A samozřejmě to byla data zahraničního obchodu a především dynamiky exportu."

"Pro nejbližší období hrozí, že současný trend bude ještě pokračovat. Myslím si, že hráči na trhu budou chtít otestovat hladinu 28 korun za euro," předvídá Vejmělek.

Pokud posiluje koruna, tak se dostávají do nepříjemné situace výrobci, kteří vyvážejí své zboží na zahraniční trhy. Podle názoru Jana Vejmělka ale současná situace exportéry nijak výrazně nepoškozuje - koruna posiluje dlouhodobě a právě dobrá čísla zahraničního obchodu ukazují, že se vývozcům daří.

Milan Kopp, Ondřej Kubala Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme