Korupční skandál FIFA znepokojil fotbalové sponzory

Sponzoři se tvrdě opřeli do mezinárodní fotbalové federace. Korupční skandál, který FIFA cloumá, totiž podle Adidasu, Coca-Coly a dalších poškozuje image organizace a tím i jejich vlastní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident FIFA Sepp Blatter při návštěvě Prahy

Prezident FIFA Sepp Blatter při návštěvě Prahy | Zdroj: ČTK

Velké firmy znepokojuje obvinění, že je dnešní volba příštího šéfa federace zmanipulována. Podobně jako byla podle některých hlasů zmanipulována volba organizátora světového šampionátu v roce 2022. Tím se stal překvapivě Katar.

Lektor přednášející na katedře komerční komunikace pražské Vysoké školy ekonomické Jiří Mikeš si je ale jistý, že k ukončení partnerství nedojde.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sponzoři od fotbalu kvůli skandálům neodejdou, říká na Rádiu Česko lektor pražské Vysoké školy ekonomické Jiří Mikeš

„Dojde k personálním změnám, ale že by firmy šly od tohoto lukrativního sportu, kde se točí šílené peníze, to určitě ne. Myslím, že dojde ke změně na americkém kontinentu, tajemníka nebo předsedy“ řekl Mikeš.

Kvůli korupčním skandálům může podle něj utrpět image fotbalu, vše ale jako vždy vyšumí bez větších následků.

„Bude další mistrovství světa, Evropy a oni to zase rozjedou. Žijeme v době, kdy heslo chléb a hry je velmi důležité, takže ty hry lidem musí dát.“

„Budou jen odvolaní někteří fotbaloví činitelé i FIFA si uvědomuje, že bude muset hodit někoho přes palubu,“ uzavřel Jiří Mikeš.

Igor Maňour, Tomáš Pavlíček, Roman Chlupatý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme