Lidl v Nizozemsku přestává prodávat cigarety. Obchodnímu řetězci se to už nevyplácí

Německý maloobchodní řetězec Lidl začne v Nizozemsku postupně omezovat prodej cigaret a do roku 2022 je z nabídky vyřadí úplně. Na svém webu uvedl, že se jejich prodej přestává vyplácet.

Amsterodam Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obchod, obchodní centrum, Lidl

Lidl prodej cigaret v uplynulých letech na všech pobočkách všemožnými způsoby ztížil | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Lidl prodej cigaret v uplynulých letech na všech pobočkách všemožnými způsoby ztížil. Od roku 2017 se nacházejí buď mimo úroveň očí, nebo jsou schované za pohyblivou mříží.

„Trend jde v Nizozemsku jednoznačně směrem k nekuřáctví a my to pozorujeme na kasách. Nechceme tomuto vývoji bránit, a tak je jenom logické nechat prodej cigaret doběhnout,“ stojí ve firemním prohlášení.

„Je to skvělé rozhodnutí, vítáme ho z celého srdce. Ostatní řetězce musejí tento příklad následovat,“ uvedl Floris Italianer ze sdružení Alliance Netherlands Rookvrij, jehož členy tvoří více než 100 spolků a organizací, kromě jiných i nizozemská Společnost proti rakovině.

Začátkem letošního roku přestaly tabákové výrobky prodávat i nizozemské drogerie Kruidvat a Trekpleister. Mezi potravinovými řetězci je ale Lidl v Nizozemsku průkopníkem, napsal Der Spiegel.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme