Krachuje další německý operátor

V Německu do měsíce zkrachuje další operátor mobilní sítě. Po společném německo-francouzském projektu MOBIL COM, který ohlásil úpadek v září, je teď na řadě španělsko-finská společnost. Německá mobilní síť Quam končí k 15. listoadu. Informuje o tom německé vydání listu Financial Times. Zákazníci mají možnost přejít ke společnosti T-Mobile.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

mobil v ruce

mobil v ruce

Nebude to ovšem zadarmo. Quam jí zaplatí 50 tisíc eur jednorázově a 100-200 eur za každého ze 200 tisíc zákazníků, který přejde od tohoto společného podniku vytvořeného španělskou telefonní společností Telefónica a finskou Sonerou. Podobně jako v případě společnosti Mobil Com i tento bankrot způsobil nákup licence na provoz mobilní sítě třetí generace UMTS. Německá vláda za ně požadovala 8 a půl miliardy eur. Opozice od začátku kritizovala přemrštěnou cenu rudozelené koalice. Z pěti mobilních operátporů tak ve Spokové repbulice prozatím zůstávají tři.

Markéta Kaclová, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme