Krámky s dražším alkoholem počítají ztráty v tisícikorunách

Láhev tvrdého alkoholu jako dárek, případně součást dárkového koše nebo balíčku. Pro mnohé, běžná volba, když chceme obdarovat blízké, kamarády či spolupracovníky. A právě tito zákazníci teď chybí v dárkové prodejně v Hranicích na Přerovsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Majitelé obchodů a restaurací odstraňují z pultů tvrdý alkohol

Majitelé obchodů a restaurací odstraňují z pultů tvrdý alkohol | Zdroj: ČTK

„Specializujeme se hlavně na lepší alkohol, ten tady momentálně chybí,“ říká majitel prodejny Libor Kaštovský. U vchody je vitrína, která je teď ale téměř prázdná. „Zůstaly tady jenom méně procentní alkoholy,“ doplňuje Kaštovský.

V průměru koupilo denně v krámku asi deset zákazníků láhev tvrdšího alkoholu. „Plus nějaké balíčky, kde tvrdý alkohol byl zabalený. Většinou se u nás prodávají lepší alkoholy – jsou to whisky, dražší francouzské koňaky. Cena je od 450 do 900 korun,“ upřesňuje prodavačka.

Přehrát

00:00 / 00:00

V obchůdku s dražším alkoholem natáčela redaktorka Jana Zemková

Denní ztráta může být až 6 až 10 tisíc. „Někdy může být taková, někdy je menší, ale opravdu to na tom je poznat,“ doplňuje žena. Ztráty podle Kaštovského obchůdek určitě pocítí. „Jen doufejme, že to nebude dlouho trvat,“ říká.

Do 14 dnů by to podle něj všichni obchodníci přežili a nebyly by tam až tak extrémní ztráty.

Jana Zemková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme