Křetínského Czech Media Invest jedná s Lagardére o koupi Elle a dalších časopisů ve Francii

Společnost Czech Media Invest, kterou spoluvlastní a řídí miliardář Daniel Křetínský, jedná s Lagardére Group o koupi časopisů ve Francii, včetně Elle a s ní spojených produktů. Očekává se, že transakce by mohla být podepsána v nadcházejících týdnech. Oznámil to člen představenstva CMI Daniel Častvaj.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obálka francouzského vydání časopisu ELLE

Obálka francouzského vydání časopisu ELLE | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Vedle Elle se obchod týká časopisů Version Femina, Art & Décoration, Télé 7 Jours, France Dimanche, Ici Paris a Public. „Naopak zpravodajská divize (včetně Europe 1, Paris Match a Le Journal du Dimanche), stejně jako brand Elle s jeho mezinárodními licencemi, nejsou součástí této plánované transakce,“ uvedl Častvaj.

Frekvence 1, Evropa 2. Křetínského CMI kupuje rozhlasové stanice v Česku, Rumunsku a na Slovensku

Číst článek

Parametry transakce budou konzultovány s organizacemi zastupujícími zaměstnance společnosti Lagardère Active, uzavření obchodu může podléhat schválení ze strany orgánů pro hospodářskou soutěž, uvedla firma.

Podle Častvaje by tato akvizice přispěla k posílení růstové strategie firmy. CMI považuje Francii za jeden z klíčových trhů, dodal.

V úterý společnost CMI oznámila, že od skupiny Lagardére kupuje za 73 milionů eur (zhruba 1,8 miliardy korun) rozhlasové stanice v Česku, Polsku, na Slovensku a v Rumunsku. K těm patří třeba Frekvence 1 a Evropa 2.

CMI prostřednictvím svých dceřiných společností Czech News Center a CN Invest dosud působila zejména v oblasti tisku. Vydává čtyři deníky, mezi nimi Blesk, Sport a Aha!, desítky časopisů, například týdeník Reflex nebo Svět motorů, a také webové tituly. Společnost také vlastní dvě tiskárny a je lídrem ve vydávání knih a distribuce tisku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme