Křetínský a Tkáč investují do bot. Stali se největším akcionářem firmy Foot Locker

Investiční fond Vesa Equity Investment podnikatelů Daniela Křetínského a Patrika Tkáče se stal největším akcionářem americké firmy Foot Locker. Podle záznamů americké Komise pro cenné papíry v ní už vlastní 10,3 procenta. Fond Vesa nakoupil první, tehdy šestiprocentní, podíl v prodejci obuvi Foot Locker teprve v květnu letošního roku. Nyní má podíl Vesy hodnotu zhruba 400 milionů dolarů (8,8 miliardy Kč), píše na svém webu agentura Bloomberg.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Křetínský

Daniel Křetínský investoval letos například i do britské poštovní služby Royal Mail | Foto: Ladislav Němec / MAFRA | Zdroj: Profimedia

Křetínský letos investoval do řady firem včetně druhého největšího provozovatele sítě supermarketů v Británii J Sainsbury nebo do britské poštovní služby Royal Mail.

V květnu vyšlo najevo, že koupil podíl v americké obchodní síti Macy's, ale většinu ho obratem následující měsíc prodal, když stoupla cena akcií řetězce. Na zhruba 40 procent se jeho investiční společnosti EP Global Commerce (EPGC), kterou vlastní se slovenským investorem Patrikem Tkáčem, podařilo zvýšit podíl v německé obchodní společnosti Metro.

Foot Locker se stejně jako jiné maloobchodní společnosti vzpamatovává z dopadů pandemie. Firma v březnu odvolala výhled na letošní rok a uvedla, že přechodně uzavře pobočky ve větší části světa. Její hospodářské výsledky za třetí čtvrtletí ale překonaly odhady a cena akcií firmy se od propadu na začátku roku více než zdvojnásobila.

‚Česká sfinga‘ Křetínský vydělal na akciích Royal Mail už 2,7 miliardy korun, informují britská média

Číst článek

„Už investujeme. Prostě věříme, že současný trh podhodnocuje některé velmi zajímavé a důležité společnosti,“ řekl v dubnu Křetínský Bloombergu. Tehdy panovala velká nejistota kolem dopadů koronavirové nákazy. Křetínský sám se novým koronavirem na jaře nakazil.

Křetínský je mimo jiné většinovým vlastníkem a předsedou představenstva Energetického a průmyslové holdingu (EPH). Jako investor se angažuje i v jiných odvětvích, a to prostřednictvím společností Czech Media Invest (média), EP Global Commerce (velkoobchod), Mall Group (e-commerce) nebo EP Industries (průmyslová aktiva). Je také předsedou představenstva AC Sparta Praha fotbal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme