Krize jako šance na změnu? Téma V. finančního fóra Zlaté koruny

Desítky ekonomů, politiků i novinářů budou ve středu v Praze diskutovat o tom, jak reagovat na vývoj světové ekonomické krize. Sejdou se na finančním fóru Zlaté koruny, které se pravidelně zaměřuje na problémy českého a světového hospodářství.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mince

Mince | Foto: Fotobanka stock.xchng

Podtitulem V. finančního fóra Zlatá koruna, které se koná pod záštitou ministra financí ČR Eduarda Janoty, je "Krize jako šance na změnu?"

"Každá krize pomůže ekonomice určitým očištěním například od horších firem. To je na jedné straně. A na druhé straně je to šance na změnu, o které se chceme bavit. A také o odpovědnosti politiků, ekonomů, ale i novinářů v době krize," řekl Rádiu Česko ředitel Zlaté koruny Pavel Doležal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Může být současná hospodářská krize šancí na změnu? Mluvíme s ředitelem Zlaté koruny Pavlem Doležalem.

Česká republika má ve srovnání s dalšími zeměmi vysoký podíl průmyslu na HDP - může zapůsobit krize tak, že se část těchto aktivit přesune třeba do sektoru služeb? Byla by to pro Česko výhoda?

"Nemyslím si, že by se tak rychle mohla tato část přesunout do služeb. Pokud jde o výhodu, to se také nedomnívám, že by to v tuto chvíli mělo pro nás nějakou velkou výhodu znamenat," odpověděl Rádiu Česko Doležal.

Zlatá koruna se tentokrát má věnovat také mediálnímu pohledu na ekonomickou krizi. Diskutovat by se mělo konkrétně o odpovědnosti médií v době hospodářské recese. Podle některých pozorovatelů média výrazně přispěla k rychlému rozšíření ekonomické krize po celém světě.

"Nemyslím, že k tomu přispěla média, to v žádném případě. Spíš k tomu přispěly současné informační technologie jako takové. To znamená, že informace se dnes dostávají v podstatě online po celém světě, narozdíl třeba od velké krize ve 30. letech," uvedl Doležal.

Ve středu 23. září vysíláme od 9:30 z V. finančního fóra Zlatá koruna na našich stránkách zpravy.rozhlas.cz přímý videopřenos.

Martina Mašková, Katarína Brezovská, Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme