Krize prý ohrožuje tisíce pracovních míst v německých automobilkách

Propouštění a bankroty některých dodavatelských firem. Takový scénář předpovídá pro německý automobilový průmysl v souvislosti s dopady finanční krize známý expert, profesor Ferdinand Dudenhöffer. Podle něj by se v příštích dvou letech mohlo 20 procent dodavatelských firem ocitnout v konkursu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

autolakovna

autolakovna | Foto: autolakovna.brnensko.com

Celkový počet přímo ohrožených pracovních míst, odhadl Ferdinand Dudenhöffer na 50.000. V deníku Bild uznávaný expert z Gelsenkirchenu vyzval spolkovou vládu, aby předložila záchranný plán speciálně pro sektor dodavatelů automobilového průmyslu.

Na tyto firmy podle Dudenhöffera finanční krize dolehla obzvlášť těžce a společnosti mohou jen obtížně získávat půjčky od bank. Významné omezování výroby už plánují firmy Bosch nebo Continental.

Se značnými problémy se podle listu Süddeutsche Zeitung potýká taky dodavatel převodovek a hřídelí, společnost ZF. Na hrozbu hromadného propouštění v německém automobilovém průmyslu upozorňuje taky unijní komisař Günter Verheugen.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme