Kvůli hurikánu do Houstonu nelétají letadla. Zrušených už bylo přes 4000 spojů

Kvůli hurikánu a bouři Harvey bylo ve Spojených státech od pátku zrušeno přes 4000 letů. Informoval o tom v pondělí portál AirlineGeeks. Počet odřeknutých spojů se ještě výrazně zvýší, neboť uzavřena jsou stále obě mezinárodní letiště v texaském Houstonu.

Houston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Převrácené letadlo na letišti v texaském Fultonu

Převrácené letadlo na letišti v texaském Fultonu | Foto: Rick Wilking | Zdroj: Reuters

Harvey, který zasáhl Texas nejdříve jako hurikán a následně zeslábl na bouři, ovlivňuje leteckou dopravu v celých USA. Letecké společnosti United Airlines a Southwest Airlines, které Houston využívají jako jednu ze svých velkých přestupních stanic, musely kvůli řádění živlu řadu spojů zrušit a u dalších upravit letovou trasu.

Hurikán Harvey se změnil v tropickou bouři a vyžádal dvě oběti. Hrozí silné záplavy

Číst článek

Jistou úlevu letecké dopravě poskytlo pondělní znovuotevření mezinárodního letiště ve městě Corpus Christi, obě mezinárodní letiště v Houstonu jsou ale nadále uzavřena.

Letiště George Bushe, které je pojmenováno po prezidentu Bushovi starším, bude v provozu ve čtvrtek v poledne. Hobbyho letiště pak otevře zřejmě ve středu ráno. Uzavřeno je také několik dalších menších letišť.

Lety na letiště a z letiště Houston Hobby pro pondělí a úterý byly zrušeny, informovala své klienty například aerolinka Southwest. 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme