Kvůli vedrům nesmí kamiony přes den na polské silnice

V Polsku kvůli vysokým teplotám omezují nákladní automobilovou dopravu. Od 11 do 22 hodin nesmí na silnice vozidla nebo soupravy vozidel o celkové hmotnosti vyšší než 12 tun. Důvodem omezení je rozpálený asfalt. Těžké kamiony v něm vyjíždějí koleje a ničí silnice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

kamion

kamion | Foto: Marián Vojtek

Zákaz platí v pěti polských vojvodstvích, řidiči jejich seznam najdou na stránkách Generálního ředitelství státních silnic a dálnic. Omezení se nevztahuje na silnici číslo jedna od české hranice do Gdaňsku a na dálnici A4 z Wroclavi do Krakova.

Vzhledem k tomu, že vysoké teploty začínají od západu ustupovat, je pravděpodobné, že správa silnic a dálnic zítra omezení zruší. Vozidla nad 12 tun hmotnosti ale i nadále nesmějí vyjíždět na polské silnice o víkendech.

Martin Dorazín, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme