Kvůli Velikonocům německé čerpací stanice zdražily benzín

Příchod Velikonoc přichystal německým motoristům už tradičně nepěkný dárek. Na čerpacích stanicích na ně čekaly o několik centů vyšší ceny. Experti navíc předpovídají - tentokrát se postupný pokles cen pohonných hmot nedá očekávat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerpání benzinu do auta

Čerpání benzinu do auta | Foto: www.nethirlap.hu

1,36 nebo 1,37 eur za bezolovnatý benzín 95 nebo 1,17 eur za naftu. To jsou aktuální ceny, které ohlásily koncerny Shell a Esso. Cena nafty se zastavila pouhý jeden jediný cent pod rekordní hodnotou z počátku září loňského roku. "Tentokrát se zdražení nedá vysvětlovat růstem cen ropy," rozčiluje se spolkový ministr dopravy Wolfgang Tiefensee, který pobouření řidičů plně chápe.

Sociálně-demokratický politik motoristům radí, aby se proti cenové politice koncernů aktivně bránili a vybírali si ty čerpací stanice, kde je benzín o jeden, dva centy lacinější. On sám to prý taky tak dělá. Kromě toho musí podle něj stát víc investovat do vývoje alternativních pohonných systémů.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme