Kvůli záplavám v Thajsku mohou na trhu chybět harddisky

Záplavy, které v Thajsku připravily o život více než 530 lidí, mohou způsobit problémy také na trhu s počítačovou technikou. Během příštího roku totiž podle odborníků může na trhu chybět až 20 procent harddisků. Thajsko je největším výrobcem této počítačové techniky na světě. Při záplavách se ale výroba ve více než polovině továren zastavila a ani po třech měsících se neobnovila.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Thajsko sužují rozsáhlé záplavy

Thajsko sužují rozsáhlé záplavy | Zdroj: Reuters

V Thajsku se vyrobí až 45 % všech harddisků. Od července, kdy zemi začaly pustošit ničivé povodně, se více než v polovině továren výroba zastavila nebo omezila.

Může za to zatopené okolí, špatná dostupnost a časté výpadky elektřiny. Odborníci proto varují, že počátkem příštího roku by mohly na trhu chybět počítačové harddisky a jejich cena může vzrůst až na dvojnásobek. To se pak odrazí na ceně počítačů a notebooků.

Katastrofické povodně způsobily v Thajsku škody za miliardy dolarů. Přes 5.000 lidí zůstalo bez práce. Záplavy ale v zemi stále nekončí. Nejvíce ohrožený je jich země, kde opět prší.

Kateřina Procházková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme