Z Prahy začne létat nová pravidelná linka na Kypr do Larnaky

Slavnostním příletem Airbusu A319 otevřou aerolinky Cyprus Airways novou pravidelnou linku z kyperské Larnaky do Prahy. Spoje budou létat v obou směrech každý pátek.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště Václava Havla

Letiště Václava Havla | Zdroj: Letiště Václava Havla

Za měsíc, 2. července, pak aerolinka přidá spojů ještě více. 28. října frekvence spojů opět oslabí.

„Očekáváme, že novou linku využije přibližně 4600 cestujících ročně v obou směrech,“ uvedla mluvčí pražského letiště Marika Janoušková.

Společnost bude od června vypravovat letoun pro 144 cestujících z Larnaky v 11.00 a do Prahy přiletí v 13.35. V opačném směru bude letadlo odlétat ve 14.35 a na Kypru přistane v 18.50 místního času.

Kyperský dopravce představuje konkurenci tuzemským aeroliniím Smart Wings, pro které je Kypr jednou z tradičních letních dovolenkových destinací. Smart Wings, nízkonákladová obchodní značka tuzemských aerolinek Travel Service, bude v létě podle svého rezervačního portálu poskytovat až čtyři lety týdně.

Letiště Václava Havla v Praze zvýšilo v letošním letním letovém řádu počet destinací o šest, celkově tak má česká metropole přímé spojení do 157 míst. U 17 stávajících tras zároveň vzrostl počet spojů. Své linky na letišti nabízí 67 dopravců, z toho tři noví.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme