Lázně Dolní Lipová na Jesenicku předčasně končí sezonu, nemají peníze

Lázně Dolní Lipová na Jesenicku končí sezonu o dva měsíce dříve. Na vině jsou dlouhodobé finanční problémy. Poslední pacienti odjedou z lázní příští neděli. Všichni zaměstnanci už dostali výpověď.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bertiny lázně Třeboň

Bertiny lázně Třeboň | Foto: Lucie Suchánková Hochmanová | Zdroj: Český rozhlas

Dva roky se lipovské lázně potýkají s odlivem pacientů i zaměstnanců. Počet klientů klesl za tu dobu zhruba o pětinu. Stejně tak postupně odcházeli i zaměstnanci, kterých dnes pracuje v areálu přibližně padesát. Všichni dostali k poslednímu prosinci výpověď.

Lázně nemají prostředky na platy ani provoz, proto vedení přistoupilo k provozní přestávce. Ředitel lázní Radim Hatlapatka věří, že mezitím najdou řešení: "Po dvě stě let lázně fungovaly a dvě stě let minimálně fungovat budou. Přežily války, povodně, požáry. Věřím, že přežijí i tuto nelehkou dobu," dodal Hatlapatka.

Jeden ze společníků Lázní Dolní Lipová ale optimismus ředitele nesdílí. Prý bude provozní přestávka pro lázně konečnou. Pochybnosti o znovuotevření zařízení má i vedení obce.

Andrea Švubová, Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme