Lego i v krizi roste. V Česku bude nabírat a zvažuje nový Legoland

Dánská společnost Lego plánuje další expanzi, chystá proto zvýšit výrobu v České republice a chce zde navýšit i počet zaměstnanců. Uvažuje i o novém Legolandu v regionu střední Evropy. V rozhovoru pro Rádio Česko to řekl viceprezident společnosti Lego Jens-Peter Paulson.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

104    12-10__Lego__Sumo_roboti__800x451.jpg

104 12-10__Lego__Sumo_roboti__800x451.jpg

Společnost Lego dává v České republice práci zhruba 1400 lidem, převážně ve své kladenské továrně. S plánovanou expanzí se má zvýšit i počet českých zaměstnanců.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vicepresident dánského Lega Jens-Peter Paulson.

„Počet lidí, které v Česku zaměstnáváme, se společně s tím, jak naše aktivity porostou, bude zvyšovat. Potřebujeme stále více a více modelů pro naše obchody a zábavní parky Legoland, které se chystáme stavět. A navyšovat budeme i výrobní kapacity a to bude znamenat nabírání nových lidí,“ podotýká Paulson.

V rozhovoru pro Rádio Česko naznačil, že společnost Lego do budoucna zvažuje postavení zábavního parku Legoland v regionu střední či východní Evropy:

„Pokud se podíváme na naše očekávané prodeje ve střední a východní Evropě, tak si bez problému umím představit, že Legoland prostě budeme potřebovat. Považuji ho za jakousi klubovnu našich fanoušků, místo, kam jdou s rodinou a kde si to skutečně užijí. A pokud vezmeme v potaz kolik Lega ve střední a východní Evropě prodáváme, tak je jasné, že se nám daří oslovit o mnoho více dětí než před třemi lety. A já to rozhodně beru tak, že park je potřeba. V bezprostředním plánu ale není.“

Jens-Peter Poulsen | Foto: lego.com

Společnosti Lego se podle Paulsona daří i v době krize. „Naše prodeje se v prvním pololetí zvýšily o 34 procent. Nečekáme, že by celoroční číslo bylo tak vysoké, ale určitě co se růstu týče dosáhneme vysokého dvojciferného čísla,“ řekl Rádiu Česko Paulson.

Výhodou podle něj je to, že Lego na rozdíl od konkurence nevyrábí v Číně. „Profitujeme z toho, že naše spotřebitele zásobujeme z továren v Česku či Maďarsku, které jsou blízko spotřebitelům, a tím můžeme rychle reagovat na změny jejich požadavků. Naopak naše konkurence často vyrábí v Číně odkud přeci jen trvá zboží dopravit,“ říká Paulson.

Celý rozhovor s viceprezidentem společnosti Lego Jensem-Peterem Paulsonem odvysílá Rádio Česko ve čtvrtek 30.9. od 15:35.

Marián Vojtek, Roman Chlupatý, Robert Břešťan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme