Po více než 110 letech se v Česku přestanou vyrábět Lentilky. Nestlé výrobu přesouvá do Německa

Výroba Lentilek v Česku končí. Po více než 110 letech se tak budou nově Lentilky od jara příštího roku vyrábět v německém Hamburku. Radiožurnálu to potvrdila společnost Nestlé. Důvodem je změna receptury i obalu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lentilky

Lentilky | Zdroj: Pixabay | CC0 1.0,©

„Sjednocujeme recepturu mezi Lentilkami a Smarties, to znamená, že v Lentilkách bude méně cukru a bude tam více čokolády, což nám vyšlo na základě spotřebitelských testů,“ uvedl pro Radiožurnál ředitel pro korporátní záležitosti společnosti Vratislav Janda.

Důvodem k přesunu je pak to, že takové požadavky výroby lze naplnit momentálně jen v Hamburku. 

Chceme nově Lentilky balit do papírových obalů, což je věc, která je opět technologicky náročná. Nemáme je v České republice a jsou zase v Hamburku,“ popsal Janda další důvod pro přesun.

Češi chtějí jíst stále častěji ‚zdravé potraviny‘. Firmy kvůli tomu mění složení svých výrobků

Číst článek

Podle společnosti Nestlé se přestěhováním výroby do Německa cena výrobku v obchodech nezmění.

K přesunům výroby dochází také u jiných potravinářských firem. Například společnost Mondeleez Czech Republic před pěti lety přesunula výrobu piškotů Opavia do Polska. Podobně také firma Hamé už nevyrábí okurky Znojmia ve Znojmě, ale ve zhruba sto kilometrů vzdáleném Bzenci.

Barbora Kladivová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme