Lesy České republiky mají nového generálního ředitele

Nový generálním ředitelem státního podniku Lesy Česká republika se stal dosavadní výrobní ředitel Vladimír Blahuta. Blahutu dnes do čela podniku Lesy jmenoval těsně přes svým odchodem z vlády ministr zemědělství Jaroslav Palas. Jak Palas zdůraznil, stalo se tak po projednání s jeho pravděpodobným nástupcem v ministerské funkci Petrem Zgarbou. Posledního šéfa Lesů České republiky Vyslyšela Palas odvolal v lednu s cílem zklidnit rozbouřenou situaci po několika kontroverzních Vyslyšelových rozhodnutích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Blahuta

Vladimír Blahuta | Zdroj: ČTK

Blahuta má podle mluvčího Ministerstva zemědělství Pavla Kováře pro úspěšný výkon této funkce dostatečné předpoklady. "Vladimír Blahuta do této chvíle byl pověřen vedením Lesů České republiky a pan ministr ho jmenoval na základě výběrového řízení, ve kterém pan Blahuta uspěl," dodává mluvčí Kovář.

Výběrové řízení zveřejnilo Ministerstvo zemědělství koncem března na internetu. Přihlásilo se do něj sedm zájemců, přičemž do užšího kola postoupili čtyři. Kromě Blahuta mezi nimi figuroval údajně i Blahutův bývalý náměstek Pavel Rybníček, předseda dozorčí rady podniku Zgarba a bývalý ředitel Vojenských lesů Radek Placanda.

Vítěz měl nahradit posledního generálního ředitele Vyslyšela, kterého Palas odvolal 19. ledna s cílem zklidnit rozbouřenou situaci. Státní podnik Lesy ČR totiž začaly měnit smlouvy na práce v lesích, což vyvolalo silný odpor lesnických firem. Podnikatelům se nelíbil hlavně způsob, jakým se státní podnik rozhodl měnit zmíněné smlouvy.

Vít Dvořák, Markéta Hýlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme