Firma Uniles ze skupiny Agrofert vyhrála tendr na zakázky státních Lesů ČR. Má šanci na 12 kontraktů

Vítězem pětimiliardového tendru státního podniku Lesy České republiky na lesnické práce a prodej dřeva pro léta 2021 až 2025 je těžařská firma Uniles z koncernu Agrofert. Firma Uniles v tendru 2021+ podala nejlepší cenovou nabídku na dvanáct z 29 soutěžených jednotek a má tak šanci získat 12 kontraktů. Vychází to z přehledu podaných nabídek, který Lesy ČR zveřejnily na webu.

Hradec Králové Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejvyšší kontrolní úřad prověří hospodaření státního podniku Lesy ČR, kde na konci dubna zasahovala policie

Nejvyšší kontrolní úřad prověří hospodaření státního podniku Lesy ČR, kde na konci dubna zasahovala policie | Foto: Martin Veselý / MAFRA | Zdroj: Profimedia

Za Unilesem skončily Kloboucká lesní s nejlepší nabídkou na pěti jednotkách a společnost Aclesia s možností získat čtyři kontrakty. Získat alespoň jednu zakázku má naději deset firem z 36, které se do tendru přihlásily. Celkem firmy podaly 190 nabídek. V tendru 2021+ je odhadovaná hodnota lesnických prací 4,5 miliardy korun a objem dřeva k těžbě je šest milionů metrů krychlových.

Uzávěrka pro podání nabídek do tendru vypršela ve středu v 10.00. Následně Lesy ČR začaly nabídky hodnotit. Vítězné firmy by pro Lesy ČR měly začít pracovat od začátku ledna příštího roku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme