Let Kunovice má šanci na filipínskou zakázku

Filipínská vláda se zajímá o možnost dodání až dvaceti kusů dopravních letounů L - 410 a L - 420 z Letu Kunovice. Tyto letecké závody se totiž přihlásily do tendru na dodávky do tohoto regionu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

L-410 Turbolet

L-410 Turbolet | Foto: Patrik Sainer

Generální ředitel holdingu Moravan Otrokovice Libor Soska tvrdí, že dodávka se může podařit i díky nedávno získanému certifikátu.

"Teď jsme dokončili velmi náročné a nákladné certifikační řízení L - 410 a L - 420 v Indonésii, což je velmi podstatné pro otevření asijských trhů. Snažíme se dobýt poslední část světa, kde naše továrna dosud nebyla příliš aktivní," uvedl Soska a připomněl, že Kunovice jsou známé zejména v Latinské Americe a východní Africe.

Ředitel zastoupení českých leteckých společností na Filipínách Kumar Balasinger potvrdil, že o naše stroje je velký zájem: "Otevřeli jsme dalších pět ostrovů pro turistiku. Bez letadel se neobejdeme a české stroje jsou pro to ideální."

I přes vyhlídky na zajímavou filipínskou zakázku budou ale Letecké závody Kunovice kvůli efektivnější výrobě propouštět. Do března příštího roku by proto z firmy mělo odejít 140 z nynějších 800 zaměstnanců.

Milan Kopp, Štěpánka Čechová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme