Letadla Fischer Air budou pojištěna i po srpnu

Pojišťovna Allianz prodlouží pojištění letadlům společnosti Fischer Air. Allianz ve středu obdržela od společnosti Atlantik nabídku, na jejímž základě se dnes obě firmy dohodly na způsobu splacení dluhu společnosti Fischer Air a CK Fischer u pojišťovny a na obnovení pojištění leteckých rizik pro letadla Fischer Air.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fischer na tiskové konferenci

Fischer na tiskové konferenci | Foto: René Volfík | Zdroj: Český rozhlas

Podnikatel Václav Fischer považuje krizi za zažehnanou. "Kdyby bylo bývalo k dohodě s Allianz pojišťovnou k dohodě nedošlo, tak už bylo připraveno několik významných pojišťoven s velmi kvalitním zahraničním zajištěním, které prahly po tom, aby mohly naše letadla nově pojistit," řekl ve vysílání Radiožurnálu Václav Fischer.

Allianz vypověděla společnosti Fischer Air pojištění koncem července s tím mělo skončit koncem srpna. Pojištění leteckých rizik zahrnuje povinné ručení a havarijní pojištění.

Václavu Fischerovi pomáhá řešit finanční nouzi společnost Atlantik finanční trhy, která uskuteční i kapitálový vstup Atlantiku do Fischerových firem. Předtím Fischer přiznal své dluhy vůči Českým aeroliniím, České správě letišť a Komerční bance. Postup věřitelů směrem k exekuci ho překvapil a velmi ho mrzí. Před rokem prý jeho dluhy byly ještě o 400 miliónů vyšší a věřitelé podle Fischera dobře věděli, že se mu za posledních 12 měsíců podařilo tuto sumu splatit, "Jak Komerční banka, tak ČSA a ČSL věděli o tom, že ta situace řešena je a že zcela jistě vyřešena bude. Přesto k tomu to kroku přistoupili," poznamenal tehdy Fischer.

Se všemi třemi největšímu věřiteli - s Komerční bankou, ČSA a Českou správou letišť - se už Atlantik na odkoupení dluhů dohodl.

Milan Kopp, Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme