Kvůli Sýrii zastavují kuvajtské aerolinky lety do Bejrútu. Odvolávají se na 'bezpečnostní informace'

Společnost Kuwait Airways ve čtvrtek oznámila, že zastavila lety do Bejrútu. Reagovala na bezpečnostní výzvu, již vydaly kyperské úřady v souvislosti s událostmi kolem Sýrie. Evropská agentura pro řízení letového provozu Eurocontrol vydala varování pro lety ve východním Středomoří už v úterý. Některé letecké společnosti kvůli tomu změnily trasy svých letů. USA a jejich spojenci připravují odvetnou akci proti Sýrii za údajný chemický útok v Dúmě.

Kuvajt Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo Kuwait Airways

Letadlo Kuwait Airways | Foto: Alan Wilson | Zdroj: Flickr (CC BY-SA 2.0)

Kuwait Airways oznámila, že přerušuje lety do Bejrútu na základě „věrohodných bezpečnostních informací, jež poskytly kyperské úřady a jež se týkají nebezpečí přeletů nad libanonským územím“.

V Sýrii se chystají na útok USA. Vláda varovala občany, Rusové přesunuli své lodě z přístavu v Tartu

Číst článek

Eurocontrol ve svém varování upozornila, že k případnému útoku na Sýrii by mohly být použity střely typu vzduch-země nebo řízené střely, které mohou narušit navigační systémy.

USA připravují odvetnou akci a prezident Donald Trump v úterý vzkázal Rusku jako spojenci Sýrie, že rakety jsou na cestě. Bílý dům ale podle své mluvčí stále zvažuje všechny možnosti.

Syrská armáda evakuovala letiště i vojenské základny, Rusko připravuje své lodě, jež má na syrské základně Tartús.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme