Letecké společnosti Continental a United Airlines se spojí

Americké ministerstvo dopravy schválilo spojení Continental a United Airlines. Vznikne tím co do objemu přepravy největší letecká společnost světa. Investoři to hodnotí jako jednoznačně pozitivní zprávu. Dařit se začíná i dalším předním americkým aerolinkám, ve druhém čtvrtletí byly ziskové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo. Ilustrační foto

Letadlo. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Podle analytika společnosti Cyrrus Ondřeje Moravanského hlavní dopad bude na americkém vnitrostátním trhu a v ostatních regionech by se to nemělo tolik projevit.

Přehrát

00:00 / 00:00

O letecké dopravě mluvil na Rádiu Česko analytik společnosti Cyrrus Ondřej Moravanský.

„Znamená to vznik největšího leteckého dopravce na světě. Zejména pro americké dopravce vznikne velký konkurenční subjekt. Situace na vnitroamerickém trhu se jistě přiostří. Pro evropské dopravce si myslím, že tam tak velký dopad nebude,“ myslí si Moravanský.

Minimálně se to podle analytika může projevit na trasách z Evropy do Ameriky nebo z Ameriky do jihovýchodní Asie.

Lenka Buriánková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme