Leteckou dopravu nad Británií komplikuje počasí

Husté mlhy nad celou Británií donutily společnost British Airways ke zrušení mnoha letů. Jak vnitrostátních, tak mezinárodních. Jednou z desítek tisíc obětí této situace se stal i náš spolupracovník ve Spojeném království Milan Kocourek. Mrazivá mlha nad Británií má podle předpovědi počasí trvat až do soboty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

přílety letadel

přílety letadel | Foto: Jan Rosenauer

Aerolinky radí cestujícím, aby si zkontrolovali status svého letu ještě před tím, než se vydají na letiště. Podle informace BBC je dnes zrušeno kolem 350 letů z největšího londýnského letiště Heathrow. Mlhou ohroženy jsou hlavně domácí lety, prioritně jsou odbavovány lety do zahraničí.

Hlášená viditelnost včera byla místy jen sto metrů a dnes není lepší. Intervaly přistávajících letadel musely být podstatně prodlouženy z bezpečnostních důvodů. Mnoho cestujících přespalo na letišti ve snaze dozvědět se, kdy jim poletí příští letadlo. Jsou to ti, kdo nedůvěřují radám letištního personálu, aby odešli pryč z letiště a zamluvili si náhradní let na internetu nebo telefonicky.

Telefonní linky jsou plné automatických vzkazů i zpráv, a je prakticky nemožné hovořit s operátorkou či operátorem přímo. Noviny píší, že hodně cestujících neodcestuje vůbec.

Živly zuří i v Severní Americe. Prudká sněhová bouře postihla severozápad Spojených států. Jen v Coloradu napadlo téměř půl metru sněhu. Na mezinárodním letišti v Denveru museli zrušit přes tisíc letů, zavřená je i jedna z hlavních dálnic. Guvernér vyhlásil v celém státě stav pohotovosti a k vyprošťování motoristů uvázlých v závějích zmobilizoval Národní gardu.

Milan Kopp, Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme