Dozorčí rada Letiště Praha se změnila, nově ji vede ekonom Jan Švejnar

Novým předsedou dozorčí rady Letiště Praha se stal ekonom Jan Švejnar. Nahradil Petra Minaříka, který odstoupil z funkce. Na pozici místopředsedy dozorčí rady Petra Šobotníka vystřídal Ondřej Landa. Změny ve svém složení šestičlenná dozorčí rada schválila na svém zasedání 16. listopadu, napsal server E15.cz s odkazem na zápis o zasedání rady. Důvodem změn je fúze Českého Aeroholdingu a Letiště Praha, která se uskutečnila 1. října.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ekonom Jan Švejnar

Ekonom Jan Švejnar | Foto: Jana Přinosilová | Zdroj: Český rozhlas

Švejnar i Landa byli podle serveru před změnami řadovými členy dozorčí rady Letiště Praha. Minařík a Šobotník i po změnách členy dozorčí rady zůstali, vyplývá z webu letiště.

Český Aeroholding skončí. Vláda rozhodla, že se spojí s Letištěm Praha

Číst článek

„Všichni v dozorčí radě máme zájem na tom, aby se letiště výborně vyvíjelo. Doposud jsou výsledky nadmíru dobré, doufám, že to bude pokračovat,“ řekl Švejnar, který dříve působil jako předseda dozorčí rady Aeroholdingu, jehož je Letiště Praha nástupnickou společností.

„Ze dvou dozorčích rad vznikla fúzí jedna, požádali mě, abych byl předsedou, a žádost jsem přijal. Aeroholding byl nad letištěm, jeden ze dvou předsedů dvou dozorčích rad se tak stal předsedou nové rady,“ dodal.

Rozhodnutí dozorčí rady o personálních změnách bylo jednomyslné, píše server. Letiště Praha převzalo po zániku Aeroholdingu odpovědnost za veškeré smlouvy a majetek. Součástí Aeroholdingu byly spolu s letištěm také firmy Czech Airlines Technics, Czech Airlines Handling a další společnosti.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme