Bělehrad, Mnichov a další místa. Letiště Praha má potvrzeno obnovení letů do 55 destinací

Pražské letiště má potvrzeno od 17 dopravců obnovené spojení do 55 destinací. Jde přibližně o třetinu loňského provozu. Seznam linek by se měl v následujících týdnech dále rozšiřovat, letiště se chce zaměřit zejména na velká evropská města. Uvedlo to v pondělí Letiště Praha.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště Václava Havla Praha

Letiště Václava Havla Praha | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Během pandemie koronaviru byla drtivá většina linek zrušena, zůstaly pouze dvě. V současnosti na letišti funguje 17 pravidelných linek, další budou přibývat v následujících dnech a týdnech.

Letišti Praha loni klesl zisk o 400 milionů. Tržby naopak stouply na 8,9 miliardy korun

Číst článek

Tento týden se obnoví letecké spoje do sedmi destinací. Dnes začne Air Serbia létat do Bělehradu, Brussels Airlines do Bruselu, ČSA do Košic a Luftansa do Mnichova. V dalších dnech by měly přibýt také linky do Budapešti, Keflavíku a Manchesteru. Dopravci dále ohlásili obnovení desítek dalších linek koncem června a v červenci. Mezi ohlášenými linkami jsou i tři nové, do Londýna od ČSA a do Tirany a Varny od Wizz Air.

„Letecké společnosti se na linky z Prahy vracejí v závislosti na uvolňování podmínek pro vycestování, ale také především v reakci na poptávku po létání ze strany cestujících. Ta bude v následujících týdnech a měsících klíčová pro úspěch obnovených spojení,“ uvedl předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř.

Hlavním cílem letiště je podle něj obnovení linek do tzv. klíčových destinací, tedy velkých evropských měst, která fungují jako významné přestupní uzly. Jde například o Londýn, Frankfurt, Paříž, Amsterdam, Madrid nebo Vídeň. „Celkem máme vytipovaných 45 takových destinací. V současné době máme potvrzené letecké spojení do 24 z nich, což je více než polovina,“ dodal Řehoř.

Letiště zároveň upozornilo, že nadále platí některá ochranná opatření proti šíření koronaviru. Jde například o zajištění bezpečných rozestupů, zvýšenou dezinfekci všech frekventovaných prostor a instalaci průhledných plastových bariér na odbavovacích a informačních přepážkách. Na letišti je rozmístěno více než 250 nádob s dezinfekcí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme