Letní výprodeje zlevní zboží až o 70 procent

Na začátek prázdnin připravila řada obchodníků velké výprodeje. Za nízké ceny nabízejí zejména sezónní zboží, aby si vyprázdnili sklady a připravili se na další, podzimní sezónu. Které zboží se dá nyní levně koupit a jak jsou letní výprodeje výhodné?

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obchodní centrum

Obchodní centrum

Výhodně se dá nakoupit zejména sezónní obuv a oblečení nebo některé typicky letní zboží jako je vybavení do kempu nebo zahradní nábytek. Velmi levně nabízejí někteří obchodníci také spotřební elektroniku, která mezi klasické sezónní zboží nepatří. Proč ji prodejci právě teď zlevňují, vysvětluje mluvčí společnosti Carrefour Jana Havlíčková. "Potřebujeme se připravit na novou podzimní kolekci a je to i otázka módních trendů. Hovoříme-li o elektronice, tak je otázka nové technologie toho výrobku a módního designu."

Letní slevy se pohybují v řádu desítek procent a u některých druhů zboží klesá dokonce cena na 20 nebo 30 procent původní ceny. František Lobovský ze Sdružení obrany spotřebitelů však upozorňuje, že levný nákup nemusí být ve finále vždy výhodný. Při nákupu elektroniky proto doporučuje nechat přístroj před zakoupením důkladně vyzkoušet a zkontrolovat, zda výrobek splňuje i další podmínky. Výrobek by měl být doplněn návodem. Pokud se jedná o nějaký složitější spotřebič, návod a dokumentace by podle platného zákona měla být v českém jazyce. I další dovybavení výrobku by mělo být součástí kompletu včetně záručního listu."

I na zlevněné zboží se vztahuje dvouletá zákonná záruka, během níž lze nekvalitní výrobek reklamovat.

Markéta Kaclová, Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme