Letošní příkazy musíte podat ještě dnes

Dnešek je posledním dnem pro podání bezhotovostních mezibankovních platebních příkazů, tak aby úhrada byla bezpodmínečně připsána na účet příjemce ještě letos. Pamatovat by na to měli také klienti stavebních spořitelen, kteří chtějí získat státní podporu za tento rok.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peníze

Peníze | Foto: Jan Rosenauer

Podle Hany Vaněčkové ze Všeobecné stavební spořitelny je však pro přiznání podpory důležité datum odeslání. "Jestliže ty peníze nedosednou na účet do 31., pak musí klient prokázat, že tu platbu skutečně odeslal, tedy tím příkazem, pokud ho dal u banky, anebo složenkou, pokud platil složenkou na poště."

Termíny upřesňuje mluvčí České spořitelny Klára Gajdušková. "Pokud je to mimo Českou spořitelnu, tak pro přepážky platí podat platební příkaz do 29.12. do konce otevírací doby pobočky. Přes sběrný box platí totéž jen do 12 hodin. Přes servis 24 tam je potřeba podat příkaz do 29.12. do 19. hodiny a sluižba GSM banking do 29.12. do 18. hodiny."

Markéta Kaclová, Lenka Šumová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme