Levné osobní vozy lákají na Moravu kupce ze Slovenska

Propastné rozdíly v cenách automobilů lákají do Česka kupce ze Slovenska. Některá vozidla u nás koupí Slováci až o 100 tisíc korun levněji. Největší radost z toho mají prodejci aut v blízkosti česko-slovenských hranic.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Octavia

Škoda Octavia | Foto: Škoda Auto

Například v Hodoníně přichází do prodejny Vista car denně v průměru deset zájemců o automoibil ze Slovenska, řekla Českému rozhlasu zástupkyně firmy. Únorová čísla označila doslova za boom. Ne každý zájemce sice vozidlo koupí, ale tito noví zákazníci už hrají v tržbách zásadní roli. Přitom čeští prodejci na Slovensku žádnou reklamu nedělají.

Větší zájem potvrdili i prodejci v Ostravě, Hlučíně a Brně. Podepisuje se na tom i aktivita slovenských médií, která denně informují o propastných rozdílech v cenách a radí slovenským občanům, kde a jak nakupovat.

Například u Škody Superb Comfort zaznamenaly slovenské deníky rozdíl až 4 tisíce eur. Za mimořádně výhodnými nákupy stojí na Slovensku platná měna euro a slábnoucí česká koruna.

Přečtěte si také:
Automobilka Daimler musí šetřit
General Motors prý uzavře nebo prodá dva německé závody Opelu
Francie podpoří své automobilky. O porušení pravidel volného trhu se prý nejedná

Ľubomír Smatana, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme