Levnějšímu roamingu už nestojí nic v cestě

Roaming má v létě opravdu zlevnit. V Lucemburku to potvrdili příslušní ministři členských zemí Evropské unie. Nyní by už nemělo stát nic v cestě, aby nařízení pro mobilní operátory vstoupilo v platnost a zákazníci mohli volat z mobilních telefonů v v Evropské unii levněji už asi od poloviny srpna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

telefonování

telefonování | Foto: Comstock Images

Levnějšímu roamingu už nestojí nic v cestě; nepotvrdily se informace, že některé členské země včetně Česka budou nařízení chtít oddálit. Nařízení se ještě musí objevit v oficiálním věstníku Evropské unie, což by mělo být do konce června.

Ten, kdo bude chtít eurotarif co nejdřív, musí potom sám kontaktovat svého mobilního operátora a požádat o něj sám. Telefonní společnost mu jej bude muset poskytnout zhruba od poloviny srpna.

Ten, kdo si o eurotarif nepožádá, ho sice dostane automaticky, ale až na podzim. Maximální cena za 1 minutu odchozího hovoru za zahraničí nebude za několik měsíců moci přesáhnout 49 eurocentů - tedy asi 14 korun, přičemž nyní je průměrná cena asi 1 euro za minutu. Za příchozí hovor zaplatí majitel mobilního telefonu v zahraničí zhruba polovinu.

Milan Kopp, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme