Lidé dostali strach z tvrdého alkoholu. Jeho prodej spadl o polovinu

Prodej lihovin se kvůli otravám metanolem propadá. Za poslední dva dny klesl o polovinu. Postižené jsou hlavně obchody na Moravě. Ukázal to průzkum analytické společnosti Mag Consulting.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alkohol (ilustrační foto)

Alkohol (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Menší zájem lidí o tvrdý alkohol způsobil rostoucí počet otrav metylalkoholem. Pančované lihoviny už zabily 18 lidí. A další leží v nemocnicích. Největší výskyt otrav se objevil právě na Moravě.

Propad prodeje tvrdého alkoholu potvrdil i průzkum serveru lunchtime.cz, který shromažďuje třeba informace o obědových nabídkách restaurací. Podle jeho průzkumu se až ve 40 procentech restaurací, barů a klubů na Ostravsku snížil prodej vodky a dalšího tvrdého alkoholu.

Vláda už kvůli množícím se otravám alkoholem zakázala prodej lihovin na stáncích. O plošném zákazu se zatím nerozhodlo. Podle společnosti Mag Consulting by v takovém případu klesly tržby až o 8 procent.

Nikola Bojčev, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme