Lidé nad 50 let hledají práci stále obtížněji

Muži a ženy ve věku nad 50 let hledají práci stále obtížněji. Vyplývá to ze statistik a zkušeností Úřadů práce napříč celou republikou. Například ve středních Čechách letos hledá práci přes 13 tisíc lidí starších padesáti let. Firmy totiž dávají raději přednost mladším zájemcům o práci. Jak se nezaměstnanost vyvíjela za poslední měsíc budeme znát právě dnes.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nezaměstnanost (ilustr. obr.)

Nezaměstnanost (ilustr. obr.) | Foto: Fotobanka stock.xchng

S věkovou diskriminací se při hledání zaměstnání setkává v posledních letech stále více lidí. Své zkušenosti s ní má i paní Naděžda Vlčková z Bělé pod Bezdězem.

„Byla jsem poprvé šest týdnů na zahraniční dovolené. Vrátila jsem se a mezitím proběhlo snižování stavu na ministerstvu práce a sociálních věcí. Vzhledem k tomu, že jsem pracovala jako vedoucí poradenství na úřadu práce, měla jsem na stole danou výpověď,“ říká Naˇěžda Vlková.

Paní Naděžda si začala hledat jinou práci, ale neúspěšně. Nikdo ji zaměstnat nechtěl., Zhruba v polovině případů si myslí, že to bylo kvůli jejímu věku. Je jí 50 let. Začala proto podnikat.

„Vím, že ta věková skupina není moc schopna flexibility. K té flexibilitě je potřeba lidi přivést.“

Pavel Pavlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme