Lidí bez práce v Německu rekordně ubývá

Rekordní pokles nezaměstnanosti hlásí sousední Německo. Počet lidí bez práce se tam poprvé za poslední čtyři roky podařilo stlačit pod 4 milióny. Odborníci to přičítají hlavně hospodářskému růstu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Braniborská brána

Braniborská brána | Foto: Jiří Hošek

Snížení počtu nezaměstnaných v měsíci listopadu, a to navíc o 90.000, považují experti doslova za senzaci. Právě v tomto měsíci totiž lidí bez práce obvykle přibývá. Německo zažilo mírný listopadový pokles nezaměstnanosti naposledy loni, ale předtím to bylo v roce 1994.

Podle předsedy představenstva Spolkového úřadu práce Weiseho, za to může stabilní hospodářský růst a mírné počasí, které umožnilo pokračování sezónních prací. Weise dodal, že pozitivní dopad měla taky zlepšená péče o dlouhodobě nezaměstnané na úřadech práce.

Na západě Německa je tak nyní bez práce 8 a v tzv. nových spolkových zemích pak 15,5 procenta obyvatel.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme