Lidl prodával falešné kakao z Polska

Obchodní řetězec Lidl nabízel ve svých prodejnách falešné kakao, dovezené z Polska. Výrobek, označený jako "kakao tmavé, holandské", obsahuje ze sedmdesáti procent místo kakaového prášku nepřípustné polysacharidy. Státní zemědělská a potravinářská inspekce nařídila jeho okamžité stažení z oběhu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nákupní vozíky

Nákupní vozíky | Foto: Jan Rosenauer

"Se společností Lidl Česká republika bude zahájeno správní řízení, výsledkem může být a pravděpodobně bude uložení pokuty. V tomto případě se jedná o horní hranici e výši tří miliónů korun," potvrdila Radiožurnálu tisková mluvčí inspekce Daniela Kolejková.

Firma Lidl se k případu nechce vyjadřovat. "Nemohu vým poskytovat žádné informace, ani já, ani nikdo z naší firmy," odmítla informovat vedoucí sekce nákupu Jana Klimková.

Zákaznické oddělení Lidlu ale připouští, že falešné kakao, zakoupené v jeho prodejnách, mohou reklamovat. "Mají ho donést do prodejny kde ho zakoupili s pokladním lístkem a budou jim vráceny peníze nebo bude vyměněno za jiné kakao, které je povoleno prodávat," potvrdila Jitka Vasgruberová ze zákaznického oddělení.

Martin Hromádka, Sabina Vrbková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme