Lidl prodával vepřové mleté maso z Polska kontaminované salmonelou

Ve vepřovém mletém mase, které prodával řetězec Lidl, našli inspektoři salmonelu. Konkrétně šlo o šarži Čerstvá porce - Vepřové mleté maso 100% v půlkilovém balení od polské společnosti Hamburger Pini.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mleté maso, v němž SZPI objevila bakterie salmonely

Mleté maso, v němž SZPI objevila bakterie salmonely | Foto: SZPI

Podle mluvčího Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavla Kopřivy už maso v obchodech není, protože jeho trvanlivost skončila na konci dubna. Lidé by ho ale mohli mít ještě doma v mrazácích.

„Datum použitelnosti té šarže bylo 30. 4. tohoto roku, nicméně někteří spotřebitelé mohou mít tuto šarži doma ve formě zmražené potraviny. Proces zmrazení bakteriální kontaminaci nezlikviduje, takže rozhodně doporučujeme spotřebitelům, aby tu potravinu nekonzumovali,“ řekl Kopřiva.

Bakterie způsobují salmonelózu, která se projevuje střevními potížemi, průjmy a zvracením. Onemocnění je nebezpečné hlavně pro starší lidi a děti, které se hůř vyrovnávají s rychlou ztrátou tekutin.

Veronika Malá, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme