Linda Vavříková

Na podnikání se Linda Vavříková vrhla ve dvaadvaceti letech ještě coby studentka žurnalistiky. Správně předpokládala, že lidé budou stále více vyhledávat netradiční prožitky při formálních i neformálních akcích. Založila společnost "Allegria - firma na zážitky" a začala lidem splnění jejich snů zprostředkovávat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Linda Vavříková

Linda Vavříková

"Od začátku své podnikání zakládám na myšlence, že obdarovaný více ocení osobní zážitek než hmotný dárek. Tím více to ocení zaměstnanec nebo důležitý klient, kterému se v kanceláři hromadí lahve whisky, reklamní pera a mnoho dalších pozorností," říká dnes čtyřiadvacetiletá Vavříková, která se stala živnostníkem roku hlavního města Prahy.

Z nulového kapitálu se Allegrii podařilo rozběhnout na konci roku 2004 a v polovině následujícího roku dosáhla obratu 121 tisíc korun. Dynamický růst firmy a zájem o poskytované služby potvrzují letošní čísla. V pololetí přesahoval obrat již dva milióny korun a největší zájem o služby je přitom až od září do prosince.

Allegria je prakticky rodinným podnikem, protože obchodním partnerem je přítel Lindy Vavříkové Josef Dvořák, který se soustřeďuje především na rozvoj nabízených služeb. To určitě patří k nejzajímavějším činnostem. Průzkumem internetových stránek zjistíte, že Allegria nemá o nápady nouzi. Mezi více než dvěma sty nápady, jak překvapit, jsou nabídky sportovní, gurmánské, auto - moto, hobby, pro děti nebo ušité na míru novomanželům.

Zákazníci Allegrie si mohou okusit, jaké to je být pilotem formule 1, absolvovat doma barmanský kurs nebo si vyzkoušet léčbu mrazem v minus 120 stupních. Při dalším rozvoji firmy se chce Vavříková soustředit na zlepšování vztahů s klienty a více rozvíjet spolupráci s firemní klientelou.

Zdroj: Hospodářské noviny

Podrobnosti o soutěži Živnostník roku 2006 a přehled všech finalistů najdete v tomto článku na stránkách ČRo 1 - Radiožurnálu.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme