Bez možnosti dobít si Lítačku. Dopravnímu podniku zkolaboval internetový obchod

Pražskému dopravnímu podniku ve středu zkolaboval internetový obchod, přes který si cestující kupují kupony. Podle internetových stránek je provoz eshopu omezen již od pátku 24. srpna. Lidé si od pondělí 27. srpna mohou kupovat virtuální Lítačku, která už nevyžaduje aktivaci kuponu ve validátoru.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Legitimace na pražskou hromadnou dopravu tzv. Lítačka

Legitimace na pražskou hromadnou dopravu tzv. Lítačka | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Intenzivně pracujeme s dodavateli na odstranění chyby, která není zcela na straně systému dopravního podniku. Pro nákup elektronických kupónů prosíme cestující, aby využili eshop na adrese www.pidlitacka.cz,“ uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková.

Aktivovat Lítačku může být problém, ráno a večer kvůli kartě vypadávají validátory

Číst článek

Město vytvořilo portál s e-shopem, ve kterém lze nakoupit jízdné podle vybraných pásem včetně kalkulace ceny nebo nahrát kupon na příslušný nosič. Lidé si také v případě zájmu nastaví upozornění na konec platnosti, které dostanou buď formou sms, nebo e-mailem.

Pokud se rozhodnou po zakoupení kupónu přejít například z Lítačky na platební kartu, mohou nosič změnit.

Součástí nového systému je mobilní aplikace PID Lítačka, která začne fungovat od 1. září. Umožní nákup jednorázového jízdného, a to i v předstihu, přeposílat jízdenku třetí osobě, vyhledat spojení včetně výluk a nabídne přehled o parkovištích P+R.

Provoz dosud používané karty Opencard bude postupně ukončen. Lidé si je budou moci od začátku září měnit a od 1. listopadu na ně již nebude možné nahrávat kupóny.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme