Problémy s Lítačkou. Lidem nefunguje nahrávání kuponů, stěžují si na nefungující web

Pokud si Pražané chtějí nahrát kupon na kartu Lítačka, mohou narazit na problémy. Ve středu o tom napsaly Hospodářské noviny. Podle něj si v minulých týdnech mnoho lidí stěžovalo třeba na to, že za dlouhodobou jízdenku zaplatí, ale kupon se jim na kartu nenahraje.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Legitimace na pražskou hromadnou dopravu tzv. Lítačka

Legitimace na pražskou hromadnou dopravu tzv. Lítačka | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Vyřešit problém s nahráváním není podle deníku E15 vůbec jednoduché. Informační linka provozovatele Lítačky je přetížená a na e-maily operátoři odpovídají za desítky hodin.

Hospodářské noviny přitom o dva dny dříve citovaly mluvčího dopravce Arriva Romana Herdena, podle něhož se v noci na středu aktualizoval systém ve čtecích zařízeních, a k problémům tak už by docházet nemělo. 

Bez možnosti dobít si Lítačku. Dopravnímu podniku zkolaboval internetový obchod

Číst článek

Špatně fungují i webové stránky Lítačky nebo mobilní aplikace projektu. Od srpna mělo být možné také to, aby si lidé kupon nahráli na platební kartu.

Ani tato funkce ale zatím stoprocentně nefunguje. Lidem se tak stává, že revizoři při kontrolách nedokážou data z platební karet správně přečíst.

Podle pražské primátorky Adriany Krnáčové z ANO nejsou problémy s Lítačkou nijak rozsáhlé. Týkaly se prý maximálně desítek lidí. Krnáčová také řekla, že při zprovozňování tak velkého systému, jako je Lítačka, se potíže objeví skoro vždy. 

Jiří Svatoš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme