Pluh na sníh i hydraulická ruka. České lokomotivy budou udržovat tratě metra v bulharské Sofii

Společnost CZ Loko z České Třebové v pondělní tiskové zprávě uvedla, že by měla v polovině týdne dodat dvě speciální lokomotivy do bulharské Sofie. Speciální kolejová vozidla EffiShunter 300 by měla udržovat tamní metro, které vede částečně i nad zemí, proto má jedna z lokomotiv také pluh na sníh.

Tento článek je více než rok starý.

Česká Třebová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lokomotiva EffiShunter 300.

Lokomotiva EffiShunter 300. | Foto: Akumela | Zdroj: Wikimedia - Creative Commons Attribution

Jedno vozidlo má také plošinu pro opravu trolejových vedení a druhé je vybavené hydraulickou rukou.

Metro bez řidičů bude zřejmě i v Praze. Jeho srdcem má být Krč

Číst článek

„Dopravní podniky jsou důležitým segmentem našich obchodních zájmů," řekl ředitel prodeje Jan Kutálek. V metru budou sloužit lehké posunovací lokomotivy EffiShunter 300 vhodné pro údržbu tunelů a tratí. Jedno vozidlo má i pluh na sníh, protože bulharské metro vede i nad zemí. Do provozu je bulharský dopravce uvede v září.

Posunovací dieselelektrickou lokomotivu EffiShunter 300 si již letos objednala také dopravní společnost Metro Warszawskie, provozující podzemní dopravu v polském hlavním městě. Firma ji využije v depu u stanice Kabaty k technologické obsluze mezi halami pro údržbu souprav. Zároveň bude sloužit jako záloha pro případ, že by nastal výpadek elektřiny a vozy metra by uvázly v tunelu.

Firma CZ LOKO vyrábí, modernizuje a opravuje lokomotivy. Portfolio společnosti tvoří posunovací lokomotivy, elektrické traťové lokomotivy a speciální drážní vozidla. Vlastní závod v České Třebové, provozovny v Jihlavě, Letohradě, Přerově či Ostravě. Společnost zaměstnává kolem 700 lidí. Loni firma utržila 2,2 miliardy korun.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme