Luďka Tomešová

Před čtrnácti lety si Luďka Tomešová založila Tiskárnu LT a od té doby sbírá jeden úspěch za druhým. Poslední ocenění, kterým se může pochlubit, je cena pro nejlepšího živnostníka Královéhradeckého kraje. Krédem Luďky Tomešové je poskytovat komplexní služby. Poté co v roce 2003 začala vydávat vlastní inzertní noviny, vrhla se také na vydávání vlastních kalendářů a knih. V Trutnově, odkud pochází, jsou oblíbené i akce, které její Tiskárna LT pořádá pro děti. Letos si pro ně navíc připravila knížku o tiskařském šotkovi, jejíž napsání svěřila komikovi Václavu Upírovi Krejčímu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luďka Tomešová

Luďka Tomešová

Sedmatřicetiletá Luďka Tomešová vystudovala polygrafickou školu v Olomouci. "Jsem z oboru a chtěla jsem si vyzkoušet, jestli zvládnu mít vlastní tiskárnu," říká Tomešová. V roce 1992 proto nakoupila první tiskařské stroje a následující rok přijala i svého prvního zaměstnance. Postupně se z drobných prací a zakázek vypracovala na rozsáhlejší objednávky, dokoupila potřebné vybavení a nabrala další pomocné síly.

Dnes má zaměstnanců pět a právě kolegyně z práce ji přihlásily do soutěže. Už před pěti lety byla totiž Luďka Tomešová vyhlášena nejlepší regionální podnikatelkou. Žena, která se řídí heslem "Když se ti něco nepovede, tak to může být jen ze dvou důvodů: Buď jsi na to opravdu neměl, anebo jsi to opravdu nechtěl", se nebojí ani konkurence velkých tiskáren.

Navíc věří, že v budoucnu převezme její tiskárnu syn. Ten už nyní studuje stejnou školu, jakou před pětadvaceti lety sama absolvovala. Luďka Tomešová pro tiskařinu žije. Podporuje proto polygrafické školy v celé zemi, a to jak finančně, tak i možností výuky studentů těchto oborů ve své tiskárně. Kromě toho je aktivním členem Svazu polygrafických podnikatelů a Regionální hospodářské komory.

Zdroj: Hospodářské noviny

Podrobnosti o soutěži Živnostník roku 2006 a přehled všech finalistů najdete v tomto článku na stránkách ČRo 1 - Radiožurnálu.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme