Lufthansa ukončí provoz nízkonákladových aerolinek Germanwings a zmenší svou flotilu

Největší německá i evropská letecká společnost Lufthansa v úterý oznámila, že ukončí provoz svých nízkonákladových aerolinek Germanwings. Očekává, že letecké odvětví se může z krize vyvolané šířením koronaviru dostávat celé roky. Lufthansa snižuje kapacitu na letištích v Mnichově a Frankfurtu a odstavuje na čtyři desítky strojů.

Tento článek je více než rok starý.

Frankfurt Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo společnosti Germanwings, která je nízkonákladovou divizí aerolinek Lufthansa

Letadlo společnosti Germanwings, která je nízkonákladovou divizí aerolinek Lufthansa | Zdroj: Reuters

Vedle toho, že končí Germanwings, budou u jejich sesterských nízkorozpočtových aerolinek Eurowings radikálně sníženy dálkové lety.

„Bude trvat měsíce, než budou celosvětová omezení cestování zcela zrušena, a roky, než se celosvětová poptávka po leteckém cestování vrátí na úroveň před krizí,“ uvedla Lufthansa.

Aerolinky Flybe končí, nepomohla ani pomoc britské vlády. Kvůli koronaviru poklesl zájem o cestování

Číst článek

Eurowings se zmenší flotila o deset Airbusů A320. Lufthansa letecký park zredukuje i dalším dceřiným společnostem, Austrian Airlines a Brussels Airlines. Celá skupina měla před krizí přes 700 letadel.

Podobně jako ostatní aerolinky, které kvůli paralýze leteckého cestování přišly o tržby, si Lufthansa snaží udržet hotovost. Společnost jedná s vládami Německa, Rakouska a Belgie o státní pomoci. Podle agentury Bloomberg je pod čím dál větším tlakem přijmout skutečnost, že část podílu v aerolinkách bude výměnou za pomoc vlastnit německý stát.

„Je to první velká letecká společnost, která řekla pravdu o výhledu poptávky,“ konstatoval analytik společnosti Bernstein Daniel Roeska s ohledem na restrukturalizaci Lufthansy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme